Jooga vahvistaa koko vartaloa ja samalla, kun vartalo vahvistuu, tulee myös lihaksista elastisempia sekä liikunnasta helpompaa. Jooga liikkeitä on monenlaisia kuten sen eri muotojakin, mutta tärkeää niissä on se, että hengitys rakentaa tietynlaisen sillan mielen ja kehon välille. Hengitys on tärkeä osuus liikkeitä tehdessä, joten sen opetteleminen heti alusta lähtien oikein, tekee harjoitteista huomattavasti helpompaa. Siksi onkin suotavaa, että ohjaaja kertoo, mitä tehdään sisään- ja mitä uloshengityksen aikana.
Asanoita eli jooga liikkeitä eri asennoista
Harjoituksia tehdään istuen seisten sekä makuuasennossa. Liikesarjoista siirrytään toiseen sen mukaan, millainen on oma luonnollinen hengitysrytmi. Harjoituksessa voi olla taivutuksia eteen tai taaksepäin, vartalon kiertoliikkeitä, tasapainoliikkeitä, venytyksiä sekä sivutaivutuksia. Kaiken tavoitteena on, että lihakset vahvistuvat, sisäelimet saavat tietynlaista hierontaa, imunestekierto paranee sekä tärkeimpänä myös se, että keho ja mieli rentoutuvat. Ajatukset pysähtyvät ja mieli on avoin vain liikkeelle ja hengitykselle. Silloin joogan liikkeistä saa parhaan mahdollisen hyödyn.
Vaikka helppo jooga pitää sisällään helppoja liikkeitä ja kaikki pystyy suhteellisen hyvin suorittamaan, saattaa joukossa myös olla hiukan haasteellisempia, hankalia liikkeitä. Jokainen meistä ei taivu samalla tavalla kaikkiin asentoihin, eikä tarvitsekaan, vaan jokainen suorittaa hankalat liikkeet vain sen verran kuin oma vartalo antaa siihen myöden. Jos nivelissä on ongelmaa, on liikkeitä hiukan sovellettava, että niitä pystyy tekemään. Se ei kuitenkaan tarvitse olla esteenä tälle hyvälle harrastukselle.
Millainen olo on tunnin jälkeen
Joogassa on myös rentouttavia hetkiä ja toisinaan kuunnellaan myös hiljaisuutta. Nämä kuuluvat asiaan ja niistä kannattaa ottaa tunnilla kaikki irti. Nauttia siitä kiireettömästä olotilasta ja hiljaisuudesta. Kun ohjaus on lempeää ja rauhoittavaa, on mahdollisuus myös itsellä onnistua. Jooga sopiikin kiireiselle silloin, kun on tarpeen rentoutua ja vahvistua esimerkiksi henkisesti. Joka kerran ei välttämättä onnistu yhtä hyvin tyhjentämään omaan mieltään, mutta tärkeintä on ottaa aikaa itselleen ja rentoutua kiireettömästi.