Siirry suoraan sisältöön
Hare krishna » Hyvänmielen blogi » Millaista jooga musiikkia tunneille

Millaista jooga musiikkia tunneille

Rauhallista jooga musiikia voi hyödyntää myös kotona harjoitellessa.

Musiikki joogatunneilla jakaa mielipiteet. Jotkut kaipaavat sitä syventämään tunnelmaa ja joidenkin mielestä se vie pois siitä tärkeimmästä hetkestä sekä estää pääsyn syvimpään päämäärään. Jooga musiikkia voi myös tunneilla käyttää eri tavoin. Sen voi laittaa soimaan vain esimerkiksi tunnin alussa, jolloin se rauhoittaa ja auttaa pääsemään irti omista laukkaavista ajatuksista. Jooga tilanhan pitäisi olla niin rauhallinen, että mitkään ulkopuoliset äänet eivät tule sinne häiritsemään keskittymistä ja viemään ajatuksia pois varsinaisesta teemasta.

Tyylikästä jooga musiikkia

Jooga musiikkia on tarjolla paljon musiikkipalveluissa ja niitä voi käyttää esimerkiksi kotona, jos haluaa rauhoittua työpäivän jälkeen tai illalla nukkumaan mennessä poistaa ajatuksia sekä valmistautua hyvään uneen. Joogaan tarkoitetun musiikin avulla on helppo harjoitella hengitystä ja siinä musiikki tukee harjoitusta hyvin. Se auttaa täydellisesti keskittymään olennaiseen ja siksi esimerkiksi hengitysharjoitukset kotona musiikin kera auttavat myös oivaltamaan hengityksen itse tunneilla. Kun tarkoitus on päästä tietynlaiseen yhteyteen, on rauhallisella musiikilla siihen positiivinen vaikutus.

Samalla tavoin kuin meditaatiomusiikki meditaatiossa, joogassa musiikkia voi käyttää apuvälineenä tunneilla. Sen avulla voi löytää täysin uusia ulottuvuuksia sekä sillä voi päästä huomattavasti syvemmälle harjoitukseen sisään. Jokainen kokee kuitenkin musiikin eri tavoin ja välttämättä, kuten jo aikaisemmin mainittiin, ei pääse sen soidessa taustalla niin syvälle harjoitukseen sisään kuin olisi tarvetta. Kappaleet ovat usein instrumentaalista, joten niissä ei ole lainkaan sanoja ’häiritsemässä’, joten pelkkä musiikki virtaa tajuntaan hyvin luonnollisella tavalla.

Rohkeasti kokeilemaan joogaa musiikilla

Musiikkia voi joogassa käyttää monin eri tavoin. Sen voi ottaa tunnin alkuun tuomaan rauhoittumista tai tehdä sen tunnin lopussa viemään rentoutuksen syvälle. Rauhallinen musiikki peittää tarpeettomat sivuäänet kuten muiden hengityksen. Hyvällä joogaan tarkoitetulla musiikilla saa tuettua liikkeiden flowta ja sen avulla monet joogaajat saavat venytykseen syvyyttä ja uudenlaisen, vielä paremman yhteyden itse hengittämiseen. Sulauttamalla yhteen liikkeen, hengityksen ja musiikin voi loppujen lopuksi kokea jotakin uutta sekä saattaa päästä joogassa entistä syvemmälle sen sisimpään.

Avainsanat: