Siirry suoraan sisältöön
Hare krishna » Hyvänmielen blogi » Paras meditaatio sovelluksen avulla

Paras meditaatio sovelluksen avulla

Paras meditaatio onnistuu sovelluksen avulla siellä, missä kulloinkin olet.

Meditaation avulla voi parantaa suorituskykyään, saada apua nukahtamiseen sekä lieventää stressiä. Mutta miten saa omasta meditaatio hetkestään rutiinia ja hyvin toimivan harjoituksen? Paras meditaatio on saavutettavissa myös sovelluksen avulla ja niitä onkin tarjolla useita. Sovelluksen avulla on hyvin yksinkertaista ’vetäytyä omaan kuoreensa’ harjoituksen avulla ja samalla korvilla olevat kuulokkeet estävät ympärillä olevien äänien häiritsemisen. Sovellukset ovat mielenkiintoisia ja käyttökelpoisia sekä ne kulkevat aina mukana, jolloin meditaatio ei ole sidottu mihinkään aikaan tai paikkaan.

Mitä sisältää paras meditaatio?

Sovelluksia on useita ja niihin kannattaakin tutustua etukäteen huolella. Osa näistä sovelluksista on maksullisia, mutta myös ilmaisia on tarjolla muutamia. Maksullisten sovellusten kautta voi osallistua erilaisiin ryhmiin ja verkostoitua, mutta pääasia on, että niistä löytää avaimet rauhoittumiseen. Se tapahtuu erilaisten harjoitteiden avulla ja niistä löytää myös rauhoittavaa musiikkia. Moniin sovelluksiin liittyy maksuton kokeilujakso, joka todellakin kannattaa käyttää hyödykseen sekä testata, miten se itsellä toimii vai onko jokin toinen sovellus parempi.

Suoratoistopalveluista löytää myös paljon erilaisia podcasteja sekä musiikkia, mitä tarvitaan meditaatiossa. Aina ei edes tule niitä ajatelleeksi eikä haettua sanoilla ’ASMR’, ’meditation’ tai ’white noice’. Meditaatio nukahtamiseen voi sisältää itselle sopivaa musiikkia ja niistä voi jopa laatia soittolistan, jolloin ei tarvitse etsiä kappaleita joka kerran uudelleen. Myös sanalla ’rentoutusharjoitus’ löytää hyviä harjoitteita. Suoratoistopalveluiden huono puoli on se, että niiden ilmaisversiot sisältävät mainoksia, mutta jos musiikki kiinnostaa enemmänkin, on järkevää hankkia premium -versio.

Millaisia uusia harjoitteita on järkevää kokeilla?

Sovellukset eli apit tuovat erilaisia mahdollisuuksia kokeilla jotakin uutta, mikä saattaa rauhoittaa huomattavasti paremmin kuin jokin harjoitus, jota on toteuttanut aiemmin. Mitä sanoisit esimerkiksi kehomeditaatiosta, istumameditaatiosta tai mindfulness-joogasta? Myönnettävä on tietysti se, että jokaisen uuden asian harjoittelussa menee hetki, ennen kuin idean täysin ymmärtää ja kykenee ottamaan käytäntöön. Vaihtelu voi tuoda uusia näkemyksiä sekä suhtautuminen omaan itseen voikin muuttua yhä positiivisemmaksi. Meditaatio on parhaimmillaan silloin, kun täydellisesti pysähtyy oman itsensä äärelle.