Home » Hyvänmielen blogi » Meditaatio hyödyt, miten ne saavutetaan?

Meditaatio hyödyt, miten ne saavutetaan?

Meditaatio auttaa keskittymään

Onko tuttu tunne, kun ajatus karkailee eikä unikaan tule illalla? Tutkitusti meditaatio hyödyt tulevat juuri näissä asioissa esiin. Sen tarkoituksenahan on siivota mielestä kaikki tarpeettomat ajatukset. Eikä sillä ole väliä, ovatko ajatukset negatiivisia vai positiivisia. Meditoida voi useilla eri tavoilla. Voi ensinnäkin tehdä mielikuvaharjoituksia tai toinen mahdollisuus on käyttää hyödykseen mantroja. Kolmantena eikä suinkaan vähimpänä keskitytään rauhalliseen hengitykseen. Sillä on vaikutusta kehoon, mieleen ja jopa ihmissuhteisiin positiivisesti.

Meditaatio hyödyt tutkitusti

Tutkimuksia meditaatiosta on tehty satoja, ja kaikissa niissä on todettu, että ne vaikuttavat positiivisesti monella eri osa-alueella. Sen avulla saavuttaa hyvän olon ja mielen. Sydämen syke hidastuu ja verenpaine normalisoituu, joten olo on rauhallinen. Negatiivisista ajatuksista pystyy päästämään irti. Keskittymiskyky kehittyy, jolloin stressi ja ahdistus vähenee. Unenlaadun parantuminen auttaa siihen, että ihmissuhteet ovat helpompia käsitellä.

Vastaus kysymykseen, mitä on meditaatio, voidaan sanoa yksinkertaisesti, että sen avulla saavutetaan mielen ja kehon hyvä tasapaino. Keskittymiskyvyn paraneminen auttaa monessa eri asiassa, varsinkin työ- tai kouluelämässä. Tutkimuksissa on todettu, että meditoinnin ei tarvitse olla kuin 10 minuuttia päivässä, kun siitä on huomattavasti apua. Tärkeässä tilanteessa saa viriteltyä mielensä sopivan keskittyneeksi.

Meditaatio auttaa ahdistuskohtauksiin

Jos stressi vaivaa päivittäin, on hyvä mahdollisuus opetella meditoimaan ja etsimään stressiin apua sen kautta. Meditointi pitää olla säännöllistä ja kuten aiemmin jo sanottiin, se ei vie kuin 10 minuuttia päivässä. Sellaisen tilan raivaaminen kalenteriin on suhteellisen helppoa. Kun siitä saa tehtyä itselleen rutiinin, helpottuu elämä huomattavasti sekä asenteesta tulee positiivisempi.

Avainsanat: