Home » Hyvänmielen blogi » Jooga harjoitukset ja sen hyödyt

Jooga harjoitukset ja sen hyödyt

Jooga harjoitus käynnissä

Jooga harjoitukset pystyy kätevästi tekemään tänä päivänä myös kotona. Joogalla ei pelkästään saa omasta kehostaan liikkuvamman ja ketterämmän, vaan sillä on myös parantavia vaikutuksia mielialaan. Tutkimuksissa on todettu, että joogalla on helpottava vaikutus masennukseen ja ahdistukseen. Jooga laskee stressihormonien tasoja. Se selittää sen, miksi joogaa pidetään hyvinvointia parantavana harrastuksena. Jooga auttaa myös hetkellisesti pärjäämään ikävien tunteiden parissa.

Jooga harjoitukset kotona

Koska joogaa on helppo harrastaa kotona, voi myös erilaisia liikkeitä opetella kaikessa rauhassa oman taitotason mukaan. Koska liikkeitä on monia, voi olla hankala päättää mitä liikkeitä itselleen valitsisi. Yksi suosituimmista liikkeistä on ”alaspäin katsova koira”. Kyseinen liike on erittäin tehokas rintarangalle sekä kireille takareisille. Liikettä pystyy muokkaamaan helpommaksi jättämällä kädet normaalia kauemmaksi jaloista.

mitä on jooga tänä päivänä? Ajan saatossa joogamuotoja on tullut lisää, eikä tämä ole mikään ihme. Joogahan on kehitetty noin 4000 vuotta sitten. Alkuaikoina jooga piti sisällään paljon elämänkatsomuksellisia piirteitä. Joogamuotoja on nykyään monia erilaisia, mutta yleensä pääpiirteet niissä ovat samantapaisia. Yleensä jooga pitää sisällään hengitysharjoituksia, keskittymistekniikoita, fyysisiä asentoja ja rentoutumista.

Tee joogasta osa arkea

Joskus arjen kiireet voivat hankaloittaa joogan aloitusta. Onneksi joogassa on kuitenkin yksi liike, jonka ehtii varmasti tehdä joka päivä. Tämä liike on selinmakuu. Siinä asetutaan selinmakuulle ja keskitytään rauhalliseen hengitykseen. Asetu siis matolle tai joogamatolle makaamaan ja sulje silmäsi. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain keskittyä hengittämään rauhallisesti 5 minuutin ajan.

Avainsanat: